Chris-Jan van Heesch

 

Op 22 augustus 1969 werd er in Schijndel een heel klein manneke geboren.
Later bleek dat dit jochie er een was uit een gezin van in totaal vijf kinderen.

Na de lagere school wist ik nog steeds niet welke opleiding te volgen, ik ben toen maar naar de MAVO Ruwenberg gegaan en vervolgens het KMBO te gaan. ElektriciŽn moest ik dan maar gaan worden. Dat leek me ook wel leuk totdat ik een aantal maal had stage gelopen bij enkele bedrijven.

Gelukkig mocht ik na de school gelijk door naar mijn diensttijd bij de Luchtmacht. Eerst naar de LIMOS in Nijmegen, door naar de LETS in Schaarsbergen. Uiteindelijk ben ik geplaatst in Volkel, daar heb ik de tijd volgemaakt met barbeques en het rijden op een heuse Vliegtuigtrekker. Samen met enkele lotgenoten verplaatsten wij onze F 16's.

In de periode dat ik in dienst zat had je heel veel tijd
over om andere dingen te doen. Dus ik ben mijn
vrachtwagenrijbewijs gaan halen; zomaar. Maar van het een kwam het ander, na mijn diensttijd ben ik vrachtwagenchauffeur geworden bij Gebr. van Aarle; een groothandel in groente en fruit. Daar heb ik een jaar of 6 gereden.

In de laatste periode bij Gebr. van Aarle had ik een reis naar Oezbekistan, Kirgizistan, China en Pakistan gedaan, de Zijderoute met Baobab reizen. Het was mijn eerste verre rondreis en het was meteen een hele mooie. We hadden een leuke groep en natuurlijk een nog leukere reisleidster.

Na die reis vond ik dat er toch meer moest zijn dan wat ik toen deed. Het was tijd om  iets anders te gaan doen. Ik kwam bij Kuipers Transport terecht; de ene dag reed je meubels en de andere dag zeep of marsen. Dan weer drank of medicamenten.

Na Kuipers ben ik meer naar het buitenland gaan rijden, voor Tausch Internationale Standbouw. De ene week zat je vier dagen in Parijs en de andere week ergens in Duitsland. Het was stevig aanpakken maar we hebben ook ontzettend veel plezier gehad.
In de zomer van 1998 heb ik ook nog voor een internationaal bergingsbedrijf gewerkt, Herber in Den Bosch. 's Maandags vertrok ik naar Frankrijk om daar door heel het land een stuk of vijf kapotte auto's op te halen. Het was altijd een heel spektakel om te zien en je kon er zeker van zijn dat je veel bekijks had onderweg.
Intussen was ik ook begonnen aan een cursus reisbegeleiding op aanraden van onze reisleidster. Het IVOR gaf een goede cursus met baangarantie. Busrijbewijs erbij en het zaakje was kompleet.

Ik kon meteen voor Oad naar Bali voor 7 maanden...Vond ikzelf toch wel een hele stap dus ik ben maar wat voorzichtiger begonnen voor Discover met 14-daagse busrondreizen door AndalusiŽ. Nu in 2007 ben ik alweer 9 jaar op pad als reisbegeleider op verschillende bestemmingen over heel de wereld !


Tussen de reizen door ben ik meestal actief geweest als chauffeur, barmedewerker in de horeca, uitzendkracht en diverse andere jobs.

Kijk in de landenmappen voor aantal bezochte landen of kijk in mijn fotoboek voor meer foto's.

Wil je weten waar ik nu ben? Kijk dan op mijn weblog:
Chrisje 69 - Waar ben jij nu ?!