AustraliŽ

 

Na een weekje thuis is het weer tijd om op pad te gaan. AustraliŽ stond altijd al bovenaan op mijn lijstje.
Grote dank voor Baobab Reizen, die mij daar heen stuurden om deze reis te begeleiden!!!

Op 30 Oktober 2004 ben ik via Singapore naar Brisbane in Oost-AustraliŽ gegaan. Terwijl bij ons de herfst in aantocht is gaan we hier de zomer in.
Onze reis ging via Biloela naar Airlie Beach; ten zuiden van de Great Barrier Reef. Hier kan je per boot naar de Whitsunday's Islands. Duiken en snorkelen zijn absolute aanraders. We hebben ook een paar dagen op Magnetic Island gezeten, dit is ook bij de Great Barrier Reef.
Via Julia Creek zijn we naar Alice Springs gereden. In drie dagen leg je dan 2200 km af!
Alice Springs is het hart van de Outback in AustraliŽ. De Flying Doctors kan je daar bezichtigen. Eten en uitgaan doe je in Bojangles. 's Morgens heel vroeg uit de veren voor een grandioze ballonvaart. Vanuit de ballon zie je de zon opkomen en daarna krijg je een champagne-ontbijt!
Onze volgende bestemming is Kings Canyon; hier kun je een prachtige wandeling om de canyon heen maken. Ook hebben we de canyon vanuit een helicopter bekeken.
In Uluru, of beter bekend als Ayer's Rock hebben we een prachtige zonsondergang, kompleet met hapjes en de nodige drankjes.
Ultiem AustraliŽ!!!
Cooper Pedy is de volgende overnachting, bekend als Opaal hoofdstad en van Mad Max III; die is hier opgenomen. In Melbourne zijn we wezen zwemmen met de zeeleeuwen en de dolfijnen. De eindbestemming van de 28 daagse rondreis is Sydney, waaarschijnlijk wel de mooiste stad ter wereld! Er is zoveel te zien en te doen in Sydney. Hier heb ik ook weer parachute-gesprongen, van ruim 4,5 km hoogte. Een vrije val van zo'n 60 seconde!! Ook ben ik in Sydney met de haaien gaan zwemmen.
Heel bizar!

Voor meer foto's van AustraliŽ klik hier.

Vanuit Sydney ben ik naar TasmaniŽ gegaan voor vijf dagen (achteraf bleek veel te weinig) en op 7 december 2004 vanuit Melbourne naar Auckland in Nieuw Zeeland, hier blijf ik dan tot 10 januari 2005.

Kijk voor meer AustraliŽ op:
www.australie.pagina.nl