Canada

 

1 Augustus terug uit Thailand en op 6 Augustus weer door naar een droomland: Canada!

Canada was altijd al een droom van mij. Discover reizen heeft in West-Canada een prachtige reis. In drie weken tijd reizen we daar met busjes van Calgary naar Vancouver, of omgekeerd. Onderweg passeren we Banff, Jasper en de Columbia Icefield.
Canada heeft een kort zomerseizoen en is het beste te bereizen in Juli en Augustus. De natuur is er geweldig en ongerept. Grote kans om beren te zien (van dichtbij), heel veel eekhoorns; ook van dichtbij, en misschien wel wolven of een eland.

Bij Banff heb je misschien wel de mooiste meren van Canada; Lake Louise en Lake Moraine. Mount Robson (3954 m) hebben we gedeeltelijk beklommen, 38 km op 1 dag met ongeveer 550 meter stijgen.
De beloning is groot; waar kan je anders in een gletsjermeer zwemmen?!

In Clearwater zijn we gaan raften op een gletsjerrivier. Bij Nimpo Lake zijn we met een watervliegtuig over de Gletsjers heen gevlogen.
Bij Williams Lake zijn we naar een Indianen-reservaat: Xat S'ull Village geweest. 's Avonds zalm eten die we in de middag zelf hebben gevangen. De Sweat Lodge is ook een grandioze ervaring; een soort sauna van ruim twee uur lang.
Vanuit Bella Coola; een zeer afgelegen dorpje, maken we met de ferry een fantastische tocht van ruim 12 uur over rivieren en de Pacific Ocean naar Vancouver Island.

Meer info over Canada:
Canada.pagina.nl

Voor meer foto's van Canada klik hier.

Na de twee reizen in Canada ben ik nog een dag of drie naar Montana in de U.S.A. geweest. Terug in Canada ben ik ook nog even bij de tweevoudige elfstedentochtwinnaar; Evert van Benthem geweest. Op 24 oktober kwam ik weer in Nederland, ruim een week later ben ik voor mezelf naar BrazilliŽ gegaan.
Canada was super en ik zie er naar uit om in 2005 weer terug te gaan.