NamibiŽ

 

Een van de mooiste landen ter wereld is zeker NamibiŽ. Het is een ontzettend leeg land; het is vele malen groter dan Nederland en er wonen maar 1,8 miljoen mensen.


In september, oktober en november 2003 ben ik voor Sawadee reizen uit Amsterdam naar NamibiŽ geweest. De reis ging vanuit Kaapstad (Z-A) naar Windhoek in NamibiŽ. Met een omgeboouwde vrachtwagen reizen we door de woestijnen. Misschien wel de mooiste plek op aarde is de Namib Naukluft Desert met de Sossusvlei. Een gebied bijna zo groot als Nederland met ontzettend grote zandduinen. In de Sossusvlei kun je wandelingen doen onder begeleiding van een gids: Boesman. Dit is een grandioze tocht en je staat er versteld van hoeveel leven er is in de woestijn.

De Fish River Canyon in het zuiden van NamibiŽ is de tweede grootste canyon ter wereld en hier kun je een fantastische sundowner doen. Ik maakte altijd mijn befaamde punch, goed voor een onvergetelijke avond.
Swakopmund is de tweede-grootste stad van NamibiŽ en ligt aan de kust. De straatnamen in deze plaats staan nog allemaal in het Duits; het land was ooit een Duitse kolonie. Er is veel te doen in Swakopmund. Met Quadbikes kun je door de duinen crossen, een dolfijnentocht op zee. Ik heb er twee keer parachute-gesprongen, van ongeveer 10.000 feet (3300 meter) hoogte met een prachtig uitzicht.
In het noorden leven de Himba's; een bevolkingsgroep die nog in tradionele stijl leven. Heel primitief. In de buurt heb je ook Etosha Park. Niet zo beroemd als het Kruger Park maar zeker wel zo mooi!!
Voor meer foto's van NamibiŽ klik hier.

Na NamibiŽ ben ik voor Sawadee tijdens kerst 2004 en oud op nieuw naar Thailand gegaan.

Kijk voor meer NamibiŽ op:
www.namibie.pagina.nl