Spanje

 

Als reisbegeleider ben ik in Spanje begonnen voor Discover reizen. Met een Mercedesbusje voor ongeveer 20 personen heb ik een viertal reizen door AndalusiŽ gedaan. Het is een tweeweekse rondreis, de gasten komen aan op Malaga.
De eerste overnachting was destijds in Fuengirola; een kustplaatsje voorbij Torremolinos. Via Ronda reden we dan naar Sevilla. Prachtige stad! Na twee nachten in Sevilla gingen we via het bedevaartsplaatsje "El Rochio" naar Mazagon;  aan de kust bij Portugal. Daarna reden Brug van Ronda
 we via Sevilla naar Cordoba, in Cordoba is het Mezquita; een Kathedraal in een Moskee gebouwd.
Na Cordoba gingen we de bergen in op weg naar het kleine Cazorla; een sfeervol dorpje. In het park dat aan het dorpje grensde hadden we een prachtige wandeling.
Granada is dan een heerlijke plek om bij te komen; grote brede straten, vele pleinen
met frisse fonteinen en natuurlijk het Alhambra. 's Avonds is het goed
toeven in de Arabische wijk Albaicin.
Vanuit Granada gingen we ook een dag naar de Sierra Nevada, in de winter is dit
een boeiend skiparadijs, in de zomer is het dorpje totaal uitgestorven.
Als afsluiter bivakeerden we in Nerja: het "balkon van Europa". Nog een lekker dagje aan zee.

In 2002 heb ik de Andalusie-kerstreis nogmaals gedaan. De route is iets veranderd; van Sevilla via Carmona naar Cordoba. Van Cordoba naar Cazorla en dan door naar Granada. Na Granada gaan we via Antequera en Ronda weer terug naar Sevilla.

Na Spanje ben ik in 1999 met een expeditie van Kenia naar Zuid Afrika gegaan. In 2002 ben ik na AndelusiŽ naar NamibiŽ gegaan.