TasmaniŽ

 

Eigenlijk zou ik 5 reizen doen in australiŽ; echter enkele reizen werden gecanseld. Dat gaf mij meer vrijetijd om zelf rond te reizen.
Zo ben ik na de Aussie-reis een dag of 5 in Sydney gebleven en daarna 5 dagen naar TasmaniŽ gegaan.
Op de dag voordat ik vertrok kwam ik een Nederlandse meid tegen, zij was bezig met een wereldreis en ze wilde wel mee naar Tassie.
Bij aankomst in Hobart hebben we een auto gehuurd voor 5 dagen, een oude Datsun Bluebird. Volgens de eigenaar was de auto 15 jaar oud maar volgens ons minimaal 25 jaar.
Het was geen toeval dat we autopech kregen: de auto is wel een keer of vier gestopt; in de Middle of Nowhere, net voor de top van een berg of net voor een gevaarlijke bocht.


In het begin was het even wennen, Sydney was 35 graden en op Tassie was het maar een graad of 15. We hebben zelfs even sneeuw gehad maar na twee dagen brak de zon door. We zijn van het zuiden langs de oostkust naar het noorden gereden.
In de buurt van Freycinet heb je Kate's Berry Farm; een heel leuk boerderijtje waar je aardbeien kan plukken en eten. Floortje Dessing is hier ook ooit geweest en het plekje staat in haar boek: De 100 mooiste plekjes op de wereld.

We zijn wezen wandelen in het Freycinat National Park met zijn Wineglass Bay, erg mooi!

Onderweg overnachten we in Youth Hostels, vaak goedkoop en gewoon simpel een klein kamertje met stapelbedden. We kwamen leuke mensen tegen. Voor mij was het backpacken een nieuwe manier van reizen.
In het noorden hebben we een mooie zonsondergang gehad bij de Bay of Fire.
Hier liggen grote, gekleurde, granieten rotsen op het strand. Aan de noordkant van het eiland heb je nog een mooie vuurtoren staan in Low Head.

Vanaf Launceston ben ik daarna vertrokken naar Melbourne. Hier ben ik een dagje gebleven en op 7 december naar Nieuw Zeeland vertrokken.